Ziua Internațională a Pădurilor 2023


Ziua Internațională a Pădurilor a fost înființată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 2012 și este marcată la nivel mondial în fiecare an la data de 21 martie. Celebrarea acestei Zile urmărește scopul de a crește gradul de conștientizare a importanței tuturor tipurilor de păduri. În Ziua Internațională a Pădurilor, țările sunt încurajate să întreprindă eforturi locale, naționale și internaționale pentru a organiza activități care vizează păduri și arbori, cum ar fi campanii de plantare, mese rotunde, prelegeri publice etc. Subiectul fiecărei Zile Internaționale a Pădurilor este stabilită de Parteneriatul de Colaborare pentru Păduri.

Păduri sănătoase, oameni sănătoși

Anul curent Ziua Internațională a pădurilor va fi marcată sub genericul „Păduri sănătoase, oameni sănătoși”.

În acest context, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, Agenția „Moldsilva” în parteneriat cu Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” organizează o masă rotundă cu genericul menționat.

Agenda preliminară a mesei rotunde „Păduri sănătoase, oameni sănătoși”

La evenimentul, care va avea loc pe 21 martie curent în incinta sălii de conferință ICAS, sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Mediului, Agenției de Mediu, entităților silvice, Universității de Stat din Moldova, alte instituții interesate. În cadrul evenimentului vor fi puse în discuție subiecte despre sănătatea pădurilor din Republica Moldova, pădurile cu funcții de asanare/recreere, specii de arbori și arbuști recomandați pentru practicile silvice și alte aspecte, inclusiv promovarea unor rezultate ale cercetării GBNI în domeniu.