Expoziția Jubiliară ”100 de ani de silvicultură în România”


Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a inaugurat miercuri, 5 septembrie, la Muzeul Cinegetic al Carpaților ”Posada”, Expoziția Jubiliară ”100 de ani de silvicultură în România”, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918.

La vernisajul expoziției au participat Ioan Deneș, ministru al Apelor și Pădurilor, Ciprian Dragoș Pahonțu, director general al Romsilva, reprezentanți ai Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova, silvicultori și reprezentanți ai sindicatelor din silvicultură, ai mediului academic sau cercetători, membri ai organizațiilor profesionale, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Expoziția Jubiliară ”100 de ani de silvicultură în România” cuprinde peste 600 de piese, ce reprezintă activitatea silvicultorilor români de-a lungul ultimului secol și modul cum au gestionat pădurile din România după Marea Unire din 1918.

Agenția ”Moldsilva” și Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice au pus la dispoziția organizatorilor o serie de exponate, printre care ediții vechi ale Amenajamentelor silvice, copii ale hărților trupurilor de pădure, Cărțile de onoare ale serviciului silvic, haine, uniforme, instrumente de măsurat, etc.

Amintim că în luna aprilie a anului curent silvicultori din Republica Moldova și România au aniversat Centenarul Marii Uniri și prin plantarea simbolică a ”Pădurii Centenar” pe ambele maluri ale râului Prut.

thumbnail (1) (1)

thumbnail 3 (1)