Transferul de cunoștințe și cercetarea în colaborare între organizații de cercetare și unități economice din domeniul forestier


În perioada 11-12 decembrie curent în cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) „Marin Drăcea” din București a fost organizat workshop-ul „Promovarea transferului de cunoștințe și cercetării în colaborare efectivă între organizații de cercetare și unități economice din domeniul forestier”.

Scopul evenimentului a fost promovarea tematicilor identificate ca priorități pentru transferul de cunoștințe și cercetare în colaborare efectivă între (INCDS) „Marin Drăcea” și unitățile economice din sectorul forestier.

La eveniment au participat cercetători și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul silviculturii din România și străinătate. Republica Moldova a fost reprezentată de Nicolae Munteanu, inginer-șef silvic, Agenția „Moldsilva”, Dumitru Galupa, director ICAS, Valeriu Caisîn, vice-director ştiinţific, ICAS.

Acest eveniment a subliniat o dată în plus importanța cercetării științifice, a dezvoltării și transferului tehnologic în soluționarea problemelor practice cu care se confruntă astăzi domeniul silviculturii.

IMG_20171212_102325-1024x768

PC128101-1024x768

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA